Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Astrakangatan 24

Viken

5 rok
167.5 kvm
6 500 000 kr
Alla bilder

Nyuppförd fastighet i tidlös design och formstark elegans

På en privat återvändsgata har vi nöjet att få presentera detta nyuppförda och ytterst trivsamma hem i ett av Vikens nyare områden, Vikens Trädgårdsstad. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, lekplatser, fotbollsplaner och för att inte tala om Vikens nya skola och utemiljö. Detta gedigna stenhus erbjuder dig mycket låga driftskostnader och möjliggör gröna bolån.

Här erbjuds ca 167 kvm av total njutning och livskvalité med tidlös och formstark elegans som riktlinjer. Påkostade materialval, genomtänkt planlösning och fönsterplacering, fräcka och tilltalande detaljer med exempelvis öppet upp i nock på plan två vilket ger huset karaktär och vardagslyx utöver det vanliga. På nedanvåningen har man exempelvis valt att sätta in ett påkostat skjutdörrsparti som går att vika i det stora allrummet. Under sommarhalvåret suddas gränserna mellan inne och ute ut och skapar fler rum. Utanför skjutpartiet är det förberett för ett stort härligt trädäck och för de som önskar lyxa till vardagen är här även förberett för ett utomhusspa.

Entréplanet bjuder på stora sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I detta rum är det framförallt bostadens kök och golv som tar plats. Köket, som kommer från kvalitetsmärket Ballingslöv, är inrett med deras mörkgråa lucka ”peppargrå” och på golvet vilar ett mycket påkostat 1-stavsgolv från Bjelin i hårdvaxad ek. Kökets köksö är fantastisk på många sätt. Givetvis fungerar den som en extra arbetsplats och förvaring, men i denna köksö finner vi även ett integrerat matbord med plats för 4 personer samt ett ljuvligt vitrinskåp med infälld snygg belysning. Utöver dessa egenskaper finner vi även en rymlig tvättstuga med separat entré, ett lagom stort badrum med duschmöjlighet, ett mindre sovrum samt mycket god förvaring genom en hel garderobsvägg.

Ovanvåningen har en mycket inbjudande planlösning. Här uppe möts vi av ett fantastiskt ljus, dels pga den generösa takhöjden, dels pga det stora fönsterpartiet i allrummet. Precis som på entréplanet slipper vi de tråkiga elementen, här finner vi i stället infälld golvvärme vilket gör alla rum lättmöblerade. Ovanvåningens sovrum är enorma, ca 20-22 kvm stora, det ena inrett med en egen klädkammare. Givetvis bjuds det även här på ett helkaklat, drömmigt badrum i modern tappning. För er som önskar en balkong och njuta av solens solnedgångar, är allrummets fönsterparti förberett för detta med dörrar.

Fastighetens utemiljö är välplanerad och förberedd för flera härliga drömmar som skapar livskvalitet i sitt boende. Byggrätten på fastigheten är hela 40 %. Detta innebär att man har rätt att uppföra ytterligare en byggnad om ca 128 kvm. Detta har familjen tänkt på och har därför dragit fram vatten och avlopp till en framtida komplementbyggnad. Underarbetet för platssättning framför huset och en tänkbar uppfart är även det förberett och på husets östra kortsida har jord för en stor planteringsbädd lagts.

Detta är ett hus med många fina kvaliteter. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka in en tid för visning!

Typ
Friliggande villa
Pris
6 500 000 kr eller enligt ök
Boarea
167.5 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
592 kvm
Område
Viken
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Plan 1
Planritning Plan 2

Allmän info

Genomgående för hela huset är det hårdvaxade trägolvet från Bejlin som vilar på både övre- och nedre plan med vattenburen golvvärme.

Hall

Vacker, svart, pardörr välkomnar gästerna. Avhängning direkt till vänster på vägg eller genom hallens fem garderober. Vita putsade väggar.

Badrum

Stilrent och tidlöst badrum inrett med grått kakel likt natursten på både vägg och golv. Inredning från Macro Design, utrustat med duschhörna, kommod, vägghängd toalett, spegel med infälld belysning, handdukstork och spotlights i tak.

Sovrum

Sovrum i lagom storlek. Här ryms en mindre säng samt övrigt möblemang. Fungerar även perfekt till hemmakontoret eller som gästrum.

Vardagsrum och kök

Vardagsrummet är centralt placerat i huset och har en öppen planlösning mot bostadens kök. Ett ljuvligt rum med flera härliga fönsterpartier, bland annat ett vikparti om hela 3,58 m som vetter ut mot bostadens trädgårdsbaksida samt ett unikt hörnfönster.

Kök från Ballingslöv, inrett med mörkagråa luckor och en svart läcker maskinpark från Samsung och Bosch samt bänkskivor i vacker natursten och ek. Livets köksö med integrerad matplats för upp till 4 personer. Här behöver kocken aldrig känna sig ensam! Utrustat med två kombinerade kyl/frys, ugn, mikro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Under husets trappa finner vi ett fantastiskt skafferi som rymmer allt man kan önskar sig i ett kök. Önskar man istället mer förvaring är detta ett perfekt utrymme för detta.

Tvättstuga

Praktisk entré med lås från Yaledoorman, som ligger i anslutning till husets uppfart. En mycket välplanerad tvättstuga med god förvaring och torkmöjligheter. Grå slitstark klinker på golv samt vitputsade väggar.

Ovanvåning

Här uppe möts vi av ett fantastiskt ljus och en enorm takhöjd då man har valt att öppna upp hela vägen upp till nock.

Allrum

Perfekt avdelning för exempelvis barnen. Här ryms en stor soffa med tillhörande möblemang och mer därtill. Önskar man kunna öppna upp fönsterpartiet eller varför inte bygga en balkong, då är detta en utmärkt plats för detta.

Sovrum

Gigantiskt sovrum med öppet hela vägen upp till nock. Målat i en mörkgrå nyans som gifter sig fantastiskt mot rummets garderober och golv i ek. Ett riktigt drömrum för tonåringen som önskar allt i sitt rum.

Sovrum med klädkammare

Ett alldeles lagom sovrum med egen klädkammare. Svalt och behagligt ljus tack vare placeringen i öst. Den egenritade skjutdörren in till klädkammaren blir en läcker detalj till hela rummet.

Badrum med badkar

Ett riktigt drömbadrum där inget har lämnats åt slumpen!
I detta badrum kan man utan problem spendera timmar... Här kan det erbjudas hemmaspa från det marmorgjutna badkaret, barnen kan duscha tillsammans i den extra breda duschen och när det gäller morgonbestyren får samtliga plats utan att trängas. Precis som i nedanvåningens badrum kommer kommod, spegel, dusch, duschvägg och handdukstork från Macro Design.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Stubbarp 37:65
Adress
Astrakangatan 24
Område
Viken
Kommun
Höganäs
Pris
6 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea
167.5 kvm / Areauppgifter enligt säljaren

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2022
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong, Finja isolerblock 350
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luft/vatten med FTX-system
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Ventilation
FTX

Tomten

592 kvm. Vattenutkastare med varmt och kallt vatten finns

Bilplats

Grusad uppfart, plats för 2-4 bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
4 750 kr
Hushållsel
10 000 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Renhållning
4 500 kr
Försäkring
3 108 kr
Summa
28 358 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Ägarnas totala elförbrukning för helåret 2023 var 5932 kWh. Huset är utrustat med 20A.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Prestanda
18,9 kWh/m2/år
Primärtenergital
37,9 kWh/m2/år

El

Elbolag:
Höganäs Energi

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 044 000 kr (fastställt avseende år 2023)
Byggnadsvärde
3 048 000 kr
Markvärde
996 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan

Intresseanmälan