Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Lenngrensgatan 2C

Tågaborg

7 rok
173 kvm
10 990 000 kr
Alla bilder

Renoverad villa med fin havskontakt på Tågaborg

Välkommen till denna tilltalande 1,5-plansvillan på anrika Tågaborg. 2015 genomgick fastigheten en totalrenovering där endast ytterväggarna bevarades. Renoveringen utfördes av Stenbergs Bygg, ett välkänt byggbolag med känsla för detaljer och kvalitet.

På Lenngrensgatan 2c bor ni i stans villaidyll, med alla förutsättningar för ett högkvalitativt leverne! Med pondus och karaktär genomsyras detta hem av känsla, omtanke och kvalité i allt från stilsäkra materialval till en trivsam planlösning. Representativa sällskapsytor står i centrum och erbjuder er ett vardagsrum som sammanflätas med det moderna köket, en utbyggnad med utsikt över husets framsida, ett ljuvligt vardagsrum med öppet upp i nock för myskvällarna med familjen samt en enastående terrass på taket av utbyggnaden. Här uppe spenderar nuvarande ägare de allra flesta middagarna tillsammans när värmen hälsar på och spanar in livet på havet.

Genomgående för huset är härligt ljusflöde från stora fönster, vacker 1-stavsparkett, ljusa ytskikt och tidlösa materialval. Ett bekymmersfritt boende med mycket hög standard och extremt låga driftskostnader. Den väl genomförda renoveringen fick ett gott betyg vad gäller fastighetens drift när man utförde energideklarationen då fastigheten fick energiklassen B. Många nyuppförda hus har svårt att nå upp till denna nivå.

Bostadens totala boarea uppgår till 173+93 kvm, med andra ord hela 266 kvm, fördelat på tre plan. Bortsett från husets alla sociala ytor finner vi tre bra sovrum, tre badrum/toaletter, en fantastisk tvättstuga, gott om förvaring men det bästa av allt en källare som ej upplevs som den där sunkiga våningsplanet man aldrig vill gå ner till. Här nere finner vi ett av husets bästa rum; hobbyrummet/biorummet/tonårsrummet/sovrummet, kärt barn har många namn.. Används rummet som barnens hobbyrum ligger tvättstugan perfekt intill och man kan hålla barnen sällskap medan de härjar gott. Önskar man i stället unna sig en kväll för sig själv, abonnerar man källarens ljuvliga badrum och kör en kväll med hemmaspa.

Husets trädgård är minimalistisk med ett modernt uttryck. Lättskött och lättöverskådlig är ord som skulle beskriva denna trädgård väl. En gjuten betongtrappa välkomnar en upp till bostadens entré och framsidans väldigt trevliga uteplats, även den i betong. Redan från entrén får man känslan av kontakten hela bostaden har med Öresund. Bostadens baksida är mer lekvänlig med gräsmatta och ett trivsamt trädäck där familjens samlas för att avnjuta helgens lunchgrillning.

Utöver dessa fina egenskaper kan fastigheten ha Tågaborgs största biluppfart ;) Här ryms totalt 7 bilar varav 3 under tak genom bostadens dubbelgarage och carport.

Låter huset intressant för er är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Hannah Kjell för att boka in en privat visning.

Typ
Friliggande villa
Pris
10 990 000 kr
Boarea /biarea
173/93 kvm
Antal rum
7 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
492 kvm
Område
Tågaborg
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Ovanvåning
Planritning Källarplan
Planritning Alternativ källarplan
Planritning Alternativ planlösning ovanvåning

Välkomna in!

Genomgående för våningsplan 1 och 2 är plankgolvet från Kährs med vattenburen golvvärme.

Entré

Rymlig entré med slitstark granitkeramik på golv i en ljusgrå nyans samt god förvaring genom en stor skjutgarderob direkt till vänster.

Matplats/vardagsrum

Ett ljust och mycket trivsamt rum med stora fina fönsterpartier som skapar en fantastisk kontakt med havet i bakgrunden. Rummet är alldeles lagom i storlek och rymmer en stor matplats och en mindre soffgrupp om man så önskar. Väggarna är krispigt vita som möter det varma fina ekgolvet från Kährs.

Kök

Ett stilfullt kök i klassisk design som håller år ut och år in. Köket, som kommer från kvalitetsmärket Kvik, sattes in 2016 och är än idag i mycket god kondition. Ett välutformat kök med en trevlig köksö med vitvaror som är snyggt integrerade. Bänkskivan i kompositsten kommer från silestone och går i en jordnära ton som gifter sig väldigt fint tillsammans med de vita köksluckorna. Kökets maskinpark är påkostat och kommer från både Siemens och NEFF. De består av två kylar, två frysar, kombinerad ugn och mikro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Gäst-WC

Smakfull gästtoalett med hexagonklinker på golv, svart/vitt målat tak med infällda spotlights, fönster för ljusinsläpp och behaglig golvvärme.

Sovrum 1

Stort sovrum med fönster ut mot trädgårdsbaksidan. Idag inrett till ett barnrum. Vitmålade väggar och 1-stavsparkett på golv.

Sovrum 2

Ett fint rum som idag används som ett barnrum. Vitmålade väggar och 1-stavsparkett på golv. Från detta rum når man husets vackra utbyggnad. Med det sagt kan detta rum passa perfekt till exempelvis hemmakontoret eller varför inte till gästerna?

Vardagsrum/utbyggnad

En riktigt trevlig utbyggnad, vinterbonad givetvis, med vattenburen golvvärme och ett skjutparti från vägg till vägg som skapar en underbar kontakt med den privata framsidan. Rummet mäter 3,6 x 3,3m och hade kunnat inredas till exempelvis master bedroom. Tänk att vakna upp med denna utsikt varje dag. Magi! På golvet vilar en granitkeramikplatta, väggarna är vitmålade och i taket finner vi infällda spotlights.

Ovanvåning

Välkomna upp!
Precis som på entréplan vilar här den fina 1-stavsparketten med vattenburen golvvärme i samtliga rum.

Vardagsrum

Ett rum med riktig wow-känsla! Här suddas linjerna ut mellan ute och inne tack vare det enorma fönsterpartiet som går längs med hela husets gavel. Bättre än såhär blir det inte! Jag låter bilderna tala för sig själv.

Badrum

Helkaklat badrum med travertinkeramikplattor på såväl golv som vägg samt fönster som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med toalett, kommod, duschhörna med unidrainbrunn, spotlights i tak och behaglig golvvärme.

Master bedroom

Stort, harmoniskt sovrum som dessutom är genomgående med fönster i två olika väderstreck. Här ryms den stora dubbelsängen utan några konstigheter samt övrigt möblemang som kan önskas i ett sovrum. I passagen utanför finner vi en rymlig klädkammare samt en stor skjutgarderob.

Terrass

Ovanför bostadens utbyggnad finner vi en alldeles underbar terrass. En privat, mysig och ytterst unik sådan där flera middagar avnjuts till vackra solnedgångar. Obruten utsikt över områdets omgivningar och vackra Öresund.

Källare

Även bostadens källare fick sig en totalrenovering vid ombyggnationen 2015. Här nere vilar slitstark klinker på hela våningsplanet och väggarna är målade i en vit nyans, anpassad för källarmiljö. Det stora hobbyrummet kan användas på många olika sätt. Här vilar idag en heltäckningsmatta på hela golvet och i taket finner vi infällda spotlights samt två bra fönster för ljusinsläpp.
I källarens hall finner vi en stor skjutgarderob som rymmer allt det där nödvändiga i ett hus. Vidare finner vi en välutrustad och fräsch tvättstuga med stora avlastningsytor samt ett ljuvligt badrum utrustat med både badkar och dusch.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Makrillen 27
Adress
Lenngrensgatan 2C
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
10 990 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 3–5 sovrum
Boarea/biarea
173/93 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren. Enligt tax.informationen är fastigheten registrerad som 150+93 kvm. Blivit uppmätt av fackman 2022.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1977
Fasad
Tegel/Trä
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Reinzink
Grundmur
Betong
Tak
Reinzink
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Fastigheten genomgick ett totalrenovering 2015 där endast ytterväggarna bevarades. Såldeles har precis allt bytts ut i fastigheten. Här nedan finner ni några kommentarer om de materialval man valt i huset:

Taket: Reinzink, fördelen med zink är att det håller alger borta i jämförelse med exempelvis aluminium.

Fasad: Målad med Nano-färg som har samma egenskaper som zinken; håller algerna borta.

Husets största fönsterparti har en egen självgörningsteknik.

All el och samtliga rör är utbytta i hela fastigheten.

Fastigheten blev även omdränerad under renoveringen.

Ny spis från NEFF 2020.
Övriga byggnader
Dubbelgarage med plats för två bilar.

Tomten

492 kvm.

Bilplats

Plats för totalt 7 bilar, 3 under tak varav 2 i dubbelgaraget samt 1 under carporten.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
24 473 kr
Vatten/avlopp
5 752 kr
Renhållning
3 750 kr
Försäkring
6 000 kr
Summa
39 975 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Ett hus med otroligt låga driftskostnader! Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Idag har familjen en årsföbrukning om 12 750 kWh/år.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-23)
Prestanda
53 kWh/m2/år
Primärtenergital
48 kWh/m2/år
Energiklass
B

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Dubbelgarage med plats för två bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 864 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1977
Byggnadsvärde
3 364 000 kr
Markvärde
3 500 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 5 230 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (2017-10-19) Tomtindelning (1977-01-25) Stadsplan (1960-01-22)
Gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Helsingborg Makrillen S:1

Intresseanmälan